Omena-toscakakku

Taikina
 
3 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
 
Täyte
 
3-4 omenaa
 
Kuorrutus
 
100 g margariinia
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1 rkl maitoa
 

200 °C n. 25 min.

  1. Laita uuni kuumenemaan.
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Lisää sulatettu, jäähtynyt margariini.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  5. Laita taikina voideltuun torttuvuokaan (halk. n. 27 cm). Peitä pinta omenalohkoilla.
  6. Paista uunissa aluksi n. 15 min 200 °C:ssa.
  7. Valmista toscakuorrutus kattilassa. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna ja sekoita koko ajan, kunnes seos kiehahtaa. Kaada seos torttuvuokaan omenoiden päälle ja jatka kypsennystä, kunnes kuorrutus on saanut väriä.